Aktuelnosti

Inspektorku rada gađao pikslom

Prilikom vanrednog nadzora u neregistrovanom ugostiteljskom objektu u Smederevu fizički je napadnuta inspektorka rada. Ministarstvo neće dozvoliti da se takvo ponašanje ponavlja, rekao je ministar Zoran Đorđević

Prema navodima ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića, u Smederevu je fizički napadnuta inspektorka rada prilikom vršenja vanrednog inspekcijskog nadzora u jednom neregistrovanom ugostiteljskom objektu. Ministar Đorđević u javnom obraćanju istakao je da je takvo nasilničko ponašanje nedopustivo i da Ministarstvo neće dozvoliti da se tako nešto više ponavlja.

Naime, inspektorki rada je, prema saopštenju na sajtu tog Ministarstva, vlasnik ugostiteljskog objekta, u kojem je vršila nadzor, dva puta pocepao zapisnik, vređao je i gađao pikslom. Nakon incidenta pozvana je policija koja je odmah izašla na lice mesta, izvršila uviđaj i o navedenom slučaju obavestila javnog tužioca.

Želimo da zaštitimo one koji svoj posao obavljaju savesno, vredno i odgovorno. Nećemo dozvoliti da ih bilo ko i bilo kada sputava u tome. Fizički napadi na službena lica prilikom vršenja svoje dužnosti su nedopustivi i nastojaćemo da se oni, koja su sebi to dali za pravo, najrigoroznije kazne. Podnećemo krivičnu prijavu i pratiti rad Tužilaštva u ovom slučaju, jer želimo da jasno stavimo do znanja, da će svi oni koji žele da spreče državu da radi svoj posao biti kažnjeni", rekao je Đorđević nakon razgovora sa napadnutom inspektorkom.

„Novostima“ je u Policijskoj upravi u Smederevu potvrđeno da se slučaj dogodio pre nekoliko dana, i da je policija dobila prijavu od inspektorke, ali nismo saznali druge detalje ovog događaja. 

Međutim, Osnovno javno tužilaštvo još nije dobilo krivičnu prijavu povodom ovog incidenta, potvrđeno je „Novostima“ iz tog tužilaštva

Izvor: inspektor.gov.rs

 

 

Ulogujte se