Aktuelnosti

Privreda pozitivno ocenila inspekcijski nadzor

I ove godine je sprovedena tradicionalna anketa USAID - 1000 preduzeća, u kojoj je inspekcijski nadzor ocenjen većinski pozitivno, kod procene uticaja regulatornog okruženja na poslovanje preduzeća.

Pored toga, pozitivno su ocenjene još i procedure povraćaja PDV-a, kao i propisi i procedure vezani za zaposlene.

Opširnije...

Radnici u Srbiji neće moći da štrajkuju van kruga fabrike

Radnici u Srbiji, sudeći po pedloženoj verziji Nacrta zakona o štrajku, svoje nezadovoljstvo neće moći da iskazuju van kapija fabrike ili radnog mesta, a ako žele da izađu iz tog prostora to će se tretirati kao okupljanje što obesmišljava štrajk, rekao je danas sekretar Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije Zoran Mihajlović.

On je za Betu rekao da Nacrt zakona koji je formalno prošao javnu raspravu još nije stigao na razmatranje u Vladu Srbije i da je pitanje kakva će biti konačna verzija kada ga usvoji Skupština.

najnovijem izveštaju Evropske komisije (EK) u delu o Poglavlju 19, posvećenom socijalnoj politici i zapošljavanju u procesu integracije Srbije u EU, konstatuje se da “ima još puno posla”.

Opširnije...

MI NE PRODAJEMO MAGLU, SAMO ISKUSTVO

Ok, ok... Znamo. Znamo šta mislite na prvu.

Međutim, Agencija B2B Support, sigurno nije klasična konsultantska agencija.

Za razliku od drugih, imamo bogato iskustvo iz privrede. Za razliku od drugih, radimo operativno za Vas. Bavimo se preventivom. I da, ne prodajemo maglu, već znanje i iskustvo.

Detaljniji opis naše Agencije, ko smo i šta smo, šta tačno radimo, ko su nam klijenti, možete videti na našem sajtu  b2sbsupport.rs

Opširnije...

INSPEKCIJA ZATEKLA SKORO 60.000 RADNIKA NA CRNO, IMA I STRANACA BEZ PRIJAVE

Inspekcija rada vrši nadzor nad primenom propisa u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, kao i radnih odnosa.

Skoro 50.000 novih ugovora sklopljeno je posle reakcije inspekcije, a registrovano je više od 2.500 preduzeća. U poslednje vreme, prema našim informacijama, sve je više radnika na crno koji su strani državljani. Oni, kako se ispostavilo, često nemaju prijavu, niti radnu dozvolu.

Kako saznajemo, u poslednje tri godine i devet meseci, inspekcija rada je u oblasti radnih odnosa i bezbednosti i zdravlja na radu izvršila 244.608 nadzora, utvrdila je 56.843 lica na radu ''na crno'' i 2.662 neregistrovana subjekta. Odmah posle mera koje su preduzeli inspektori rada, poslodavci su zasnovali radni odnos sa 48.352 lica, a registrovano je i 2.649 privrednih subjekata.

Opširnije...

KONTAKT CENTAR REPUBLIČKIH INSPEKCIJA POVEZAN I SA SVIM LOKALNIM SAMOUPRAVAMA

Kontakt centar republičkih inspekcija, koji je počeo sa radom u martu mesecu ove godine, do sada je primio i obradio skoro 10.000 predstavki, uglavnom za tržišnu, sanitarnu, poresku inspekciju i Inspektorat za rad ali i druge republičke inspekcije. 

U saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave, baza Kontakt centra popunjena je svim potrebnim kontakt podacima iz jedinica lokalne samouprave, a na ovaj način, brojne pristigle prijave građana i privrede, koje nisu u nadležnosti republičkih inspekcija, prosleđene su na pravu adresu.

Opširnije...
Subscribe to this RSS feed

Ulogujte se