Aktuelnosti

U „APTIVU” PRIZNALI GREŠKU, RADNO VREME VRAĆENO SA 12 NA 8 SATI

 

Po nalogu Republičkih inspektora rada, poslovodstvo fabrike „Aptiv“ Leskovac još juče je donelo odluku da radno vreme vrati sa 12 na 8 sati, a danas je u razgovoru sa predstavnicima Samostalnog sindikata metalaca Srbije priznalo da je napravljena greška.

Predsednik tog granskog sindikata Zoran Marković rekao je medijima, posle razgovora s poslovodstvom ispred ove fabrike, da će se od 5. jula uvesti osmočasovno radno vreme i da su dati dodatni bonusi.

Opširnije...

STARI ODMOR - DO KRAJA JUNA 2022

Odlična vest za zaposlene - stari godišnji odmor moći će da se koristi do kraja juna 2022. Do sada je ovaj zaključak Vlade važio samo za zaposlene u zdravstvu i socijalnoj zaštiti. "I ja se nadam da ću i ja otići na godišnji odmor, pošto nisam bio godinu i po dana. Ja ću u julu/avgustu pet dana, otići ću u neki riobolov, lov..."

Opširnije...

Na terenu sa inspektorom

Kako izgleda dan na terenu sa republičkim inspektorima?

Nekoliko novinara provelo je dan u inspekcijskom nadzoru sa inspektorima iz Inspektorata za rad, prosvetne, turističke, sanitarne, poljoprivredne inspekcije, Inspekcije za zaštitu životne sredine, kako bi čitaocima približili koje su to aktivnosti i šta  možete da očekujete kada vas poseti inspekcija.

Opširnije...

Poreski alarm - mobilna aplikacija za prijavu poreskih nepravilnosti

Poreski alarm je naziv besplatne aplikacije za pametne telefone (android i Iphone uređaje) posredstvom koje poreski obveznici Republike Srbije mogu odmah po nastanku odnosno uočavanju bilo koje poreske nepravilnosti da podnesu prijavu Poreskoj upravi Republike Srbije.

Mogućnosti i način korišćenja aplikacije

Građani mogu da prijave nepravilnosti u poslovanju privrednih subjekata koje se odnose, pre svega, na neizdavanje fiskalnih računa, obavljanje neregistrovane delatnosti i angažovanje neprijavljenih radnika, kao i druge poreske nepravilnosti koje uoče u poslovanju privrednih subjekata.

Opširnije...

Ministarstvo će nastaviti da podržava rad Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova

Povodom obeležavanja 15 godina rada Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova, kao i otvaranju Prve interaktivne obuke za miritelje i arbitre u ovoj godini, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević istakla je da će Ministarstvo nastaviti da pruža punu podršku daljem razvoju i radu Agencije.

„To se odnosi na unapređenje u pogledu propisa, kao i na promovisanje vaših dobrih praksi, kako bi što veći broj poslodavaca i zaposlenih bio upoznat sa zaštitom koja postoji u našoj zemlji. Cilj je da ovakvim skupovima podignemo vidljivost rada ove agencije i ukažemo građanima da postoji mesto gde mogu da se obrate i uz stručnu podršku nađu kompromisna rešenja“, navela je ministarka. 

Prof. dr Kisić Tepavčević rekla je da je za 15 godina rada, ova agencija ostvarila bitan rezultat, a to je obezbeđivanje lakšeg pristupa pravdi za sve zaposlene i poslodavce.

Opširnije...
Subscribe to this RSS feed

Ulogujte se